Výroba masek s důvěrou


Datum publikace: 29.05.2012

Minulou středu, 23. května, si v klubu Áčko mohli naši klienti odzkoušet jaké to, když musí někomu důvěřovat. V klubu právě probíhá měsíc s tématem „mezilidské vztahy“, ke kterému pracovníci klubu vymysleli workshop s tvorbou masek ze sádry.

Výroba sádrových masek je sice primárně technikou arteterapie, tedy psychoterapie pomocí výtvarného a dramatického uměním, ale vzhledem k tomu, že samotná výroba sádrové masky (vlastně odlitku obličeje) spočívá v tom, že jeden klient druhému klade na obličej kousky sádrového obvazu a ten jehož obličej bude „odlit“ nevidí a pouze slyší, tak si klienti na vlastní kůži a obličej vyzkoušeli, jak je někdy komplikované důvěřovat druhému.

Naše klientka Klára to ohodnotila jako „divný pocit, když člověk nic nevidí a slyší kolem sebe jen samé zvuky a hlasy a moc neví, co se kolem děje.“

Odlitek obličeje ale nebyl žádnou podmínkou, pokud měl některý z klientů nepříjemný pocit z toho, že by neviděl, tak si mohl odlít třeba ruku nebo nohu. Důvodem proč tento workshop vznikl právě v rámci preventivního tématu „mezilidské vztahy“ je prostý: „Chtěli jsme, aby si klienti vyzkoušeli, jaké to je být v rukou jiného člověka. Doteky, důvěra, to vše patří k vytváření mezilidských vztahů,“ říká Petr, kontaktní pracovník klubu.

Svoji masku si vyrobilo celkem sedm klientů, ale během dvouhodinového workshopu vzniklo na dvanáct propracovaných odlitků obličeje, rukou a nohou.

Workshop byl finančně podpořen z Individuálního projektu Pardubického kraje.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz