Zpráva z ČASu | Týden nízkoprahových klubů opět v září


Datum publikace: 16.09.2014

Zdroj: ČAS

Česká asociace streework (ČAS) | V týdnu od 22. do 28. září 2014 proběhnou ve 43 městech České republiky dny otevřených dveří, divadelní představení, koncerty a festivaly s cílem představit české veřejnosti činnost nízkoprahových zařízení pro děti a mládež. Cílem této akce je upozornit na práci a význam těchto zařízení, kam mohou děti po škole přijít trávit volný čas nebo řešit problémy bez jakýchkoli registrací, či poplatků. Týden nízkoprahových klubů již poosmé pořádá Česká asociace streetwork a 65 nízkoprahových klubů pro děti a mládež z celé republiky.

Jak bude Týden nízkoprahových klubů vypadat v Chrudimi, v Hrochově Týnci, v Chrasti a v Prachovicích si přečtěte v těchto článcích: 

Chrudim a Prachovice: „Týden nízkoprahových klubů“ v Chrudimi i Prachovicích otevře dveře „nízkopraháčů“ veřejnosti

Hrochův Týnec a Chrast: Týden nízkoprahových klubů v Chrasti a H. Týnci | Chystáme se na turnaj ve streetballu i besedu o financích

Tak jako již tradičně, i letos nabídnou nízkoprahové kluby komunitám, kde působí, zajímavý a pestrý program s cílem přiblížit svou práci veřejnosti. Bude to příležitost pro všechny, které činnost nízkoprahových klubů zajímá, osobně nahlédnout do prostředí této potřebné sociální služby. Celkem je na programu 126 různých akcí.

Přehledný program Týdne nízkoprahových klubů naleznete na komunitním portálu Jdi od klubu.cz.

Nízkoprahový klub neboli nízkoprahové zařízení pro děti a mládež je sociální služba určená dětem a dospívajícím. Kluby vznikají v malých i velkých městech, ve vyloučených lokalitách nebo tam, kde se mládež schází.

Kluby jsou prevencí vysedávání na lavičkách, vandalismu na veřejném prostranství, záškoláctví nebo konfliktů se zákonem.

Pracovníci nízkoprahových klubů poskytují mladým lidem pomoc v obtížných situacích spojených s dopíváním, experimenty všeho druhu, školní docházkou, rodinným životem a také formou prevence usilují o to, aby mladí lidé obtížné situace zažívali v co nejmenší míře a byli si vědomi potenciálních rizik.

Výraz nízkoprahový znamená "dostupný, neodrazující od vstupu". 

(Zpráva je převzata z portálu StreetWork.cz, který provozuje Česká asociace streetwork)

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz