Ohlédnutí za březnem v Šanci pro Tebe


Datum publikace: 21.04.2021

Služby na klubech nadále probíhaly za zvýšené hygieny a ochrany dýchacích cest. S příchodem jara a teplejšího počasí pracovníci pozorují zvýšenou návštěvnost klubů.

Uživatelé se u nás zastavují na koloběžkách nebo na skateboardech. Problematické je to, že setkávání je omezené jen na jednoho pracovníka a jednoho uživatele služby. I přes to se nám daří s uživateli komunikovat. Službu využívali hlavně k doučování a individuální konzultaci uživatelů, konstatuje Lucie, zaměstnankyně nízkoprahového klubu Futur Chrudim.

Za podobných podmínek fungují kluby i v Prachovicích, Chrasti, Čankovicích, Hrochově Týnci a Vysokém Mýtě, kde Šance pro Tebe působí. V prostorech klubů nadále pokračuje doučování klientů za velké pomoci dobrovolníků a dalších kolegů z organizace. Klienti také využívali možnosti prostoru klubu k online výuce a současně s nimi probíhala diskuse o aktuální situaci týkající se docházky do škol. V rámci březnového preventivního tématu byla zaměřena pozornost na sebe-rozvoj a zdravý životní styl. Dětem a ostatním klientům služby byly poskytovány informace jak na sobě pracovat a udržovat se v celkové pohodě.

V předškolních službách měsíc březen probíhal ve znamení příchodu jara.  Děti poznávaly znaky tohoto ročního období a vnímaly změny v přírodě. Učily se o jarních květinách. Pozornost byla věnována také výuce básniček s jarní tématikou. Děti se mimo jiné učily třídit a poznávat, co k jaru patří a nepatří.

Komplikovaným situacím byli vystaveni pracovníci služby Sanace rodin. S klientkou byla řešena situace vrácení dítěte zpět do rodiny z pěstounské péče na přechodnou dobu.

Dalšími tématy byla oblast zdraví, domácího násilí, složité finanční situace v rodinách i v životech jednotlivců. Velkou oporou i v oblasti podpory rodiny a jednotlivce jsou dobrovolníci, a to ať z řad studentů či občanů z Chrudimi a okolí.

Klientům Šance pro Tebe byla poskytnuta podpora při řešení problémů s prací, docházkou do školy, a školky, doučováním a bytovou problematikou. Pracovníci Terénního programu pro rodiny s dětmi pomáhali mimo jiné s vyplňováním dokumentů pro úřad práce, řešili odklady plateb hypoték pro banky a dluhy pro exekutory. Rodiny s dětmi pracovníci TPR povzbuzovali v dodržování preventivních opatření a motivovali je k dobré hygieně a mytí rukou.

V průběhu měsíce března docházel do Šance pro Tebe jeden odsouzený, který zde v rámci svého výkonu obecně prospěšných prací odpracovával svůj trest (maloval a pečoval o zahradu).

Šance pro Tebe pokračovala v expedování roušek a respirátorů pro uživatele sociálních služeb. Vedle toho byla lidmi v nouzi hojně využívaná potravinová banka. Zaměstnanci Šance pro Tebe se začali pravidelně testovat antigenními testy a současné dochází k jejich proočkování proti nemoci Covid-19.

 

 

Marek Točoň
PR pracovník
Mob.: 733 747 746
E-mail:

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz