„Město plné dobrovolníků“: chrudimské náměstí obsadili dobrovolníci


Datum publikace: 07.09.2012

Páteční dopoledne (7. září 2012) patřilo v Chrudimi dobrovolníkům. Dobrovolnická agentura, která je součástí občanského sdružení Šance pro Tebe (z Chrudimi), svolala totiž na Resselovo náměstí své dobrovolníky a ti v průběhu celého dopoledne hovořili s kolemjdoucími, kteří měli zájem o dění a vyptávali se na to, co to vlastně je „dobrovolnictví“.

„Akce se moc povedla. Byli jsme tady od devíti do dvanácti hodin a podařilo se nám mluvit s několika desítkami lidí, kteří šli kolem a projevili zájem o více informací,“ popsala Veronika Němcová, koordinátorka dobrovolníků ze Šance pro Tebe. „Rozhodně tahle akce splnila svůj účel - tedy představit práci našich dobrovolníků a hovořit s lidmi o dobrovolnictví a případně s nimi navázat spolupráci,“ vysvětluje Veronika Němcová poslání akce.

Dobrovolníci se sešli celkem čtyři, zbytek z desetičlenného osazenstva na náměstí tvořili další pracovníci sdružení Šance pro Tebe, kteří také pomáhali oslovovat kolemjdoucí Chrudimáky. „Lidi zvenku chválili, že se jim líbí, jak tady dobrovolnictví prezentujeme, to nás samozřejmě moc těší,“ řekla ještě koordinátorka Veronika. Akce rozhodně zaujala, protože ji doprovázelo několik figurín v životní velikosti, na kterých byly popsány příběhy jednotlivých dobrovolníků.

Další ročník „Města plného dobrovolníků“ by chtěli dobrovolníci zrealizovat opět za rok, nebo i dříve, a pravděpodobně i s doprovodným programem, který by více vtáhl do dění procházející obyvatele Chrudimi.

Činnost Dobrovolnické agentury je financována prostřednictvím Ministerstva vnitra ČR a Pardubického kraje, tuto akci podpořilo také Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Fotografie z akce najdete na našem Facebooku.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz