Loučení s prázdninami v Prachovicích


Datum publikace: 17.09.2014

Ilustrační foto z předchozích let | Zdroj: Archiv Šance pro Tebe

Své poslední "sbohem" prázdninám daly děti z Prachovic, se kterými zde pracují pracovníci Šance pro Tebe na příkad v nízkoprahovém klubu nebo v rámci Terénního programu pro rodiny. Jak loučení probíhalo? 

Hudební vystoupení, opékání buřtů, náramky z gumiček, táborák, karaoke anebo diskotéka. Takový byl program rozloučení s prázdninami, které proběhlo ve čtvrtek 4. září v podvečer v Prachovicích.

Rozloučit se přišly děti, které navštěvují na příklad nízkoprahové kluby anebo jim pomáhají pracovníci Šance pro Tebe, kteří v lokalitě Prachovice realizují terénní programy. 

V podvečer v pět hodin Loučení s prázdninami odstartoval moderátor Honza. "Všechny přivítal a zábavnou formou dětem vysvětlil, proč jsme se všichni sešli. Pak seznámil klienty s programem večera. Po zahájení pozval na parket hudební kroužek, který měl připravené vystoupení. Soubor zazpíval pět písniček, odrecitoval jednu říkanku a pak měly děti připravené překvapení pro rodiče. Vystoupení hudebního kroužku mělo velký úspěch," líčí průběh podvečera Pavlína Douchová, realizátor a kontaktní pracovník terénního programu Jeskyně.

Po vystoupení, které u přihlížejících a poslouchajících diváků mělo velký ohlas, se děti doslova vrhly na skákací hrad, na opékání špekáčků a pak také na karaoke a dětskou diskotéku. "Klienti z Futuru nám dokonce zarepovali," směje se Pavlína Douchová. "Dokonce si s námi zatancovaly i tři maminky Jeskyňáckých dětiček," doplňuje ještě Pavlína. 

Tentokrát se dostalo ocenění i pracovnicím, které působí ve vyloučené lokalitě v Prachovicích, za jejich práci s malými dětmi. "Jedna maminka za mnou přišla, objala mě a moc mi děkovala, že se dětičkám věnuji a že je mám ráda. A děkovala za krásnou akci, která byla podle jejích slov velice povedená. Moc mě to potěšilo," říká Pavlína Douchová.

A jak se loučení s prázninami líbilo malým i větším klientům?

"Malým klientům se nejvíce líbil skákací hrad, karaoke a výroba náramků. Starším klientům se pak nejvíce líbila diskotéka a karaoke," tlumočí názory klientů Šance pro Tebe Pavlína Douchová.

Na akci Loučení s prázninami nakonec dorazilo přes čtyřicítku klientů. "Z Jeskyně  22 klientů, z nízkoprahového klubu Futur 4 klienti, z terénního programu pro rodiny 10 klientů a pak dorazilo také šest lidí "z venku" a podívat se na nás přišla i paní starostka, které se to moc líbilo," vyjmenovává Pavlína Douchová.

Poděkování

"Velký dík patří Martinu Libichovi, který nám se vším ochotně pomáhal, dokonce i s balením aparatury a skákacího hradu. Také bych chtěla moc poděkovat Janu Vávrovi za perfektní přípravu a za zapůjčení aparatury a skákacího hradu a za skvělé moderování. A nesmím také zapomenout s poděkováním našemu nejlepšímu týmu, který mi celý večer ochotně pomáhal a bez kterých by se akce ani konat nemohla. Mockrát děkuji naší koordinátorce Kamile, také děkuji Báře, Monice a Martinovi," děkuje za spolupráci a nezištnou pomoc Pavlína Douchová, realizátor a kontaktní pracovník TP Jeskyně.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz