Fotbalový turnaj v Klášterních zahradách v Chrudimi přilákal na osm desítek dětí. Děti si ho také samy organizovaly


Datum publikace: 15.05.2015

Ilustrační foto | zdroj: MorgueFile.com

Klášterní zahrady v Chrudimi se minulý pátek 8. května staly místem pro fotbalové klání hned osmi desítek dětí a mladých dospělých, kteří navštěvují nízkoprahové kluby pro děti a mládež ze třech lokalit, kde Šance pro Tebe působí a provozuje nízkoprahové kluby. 

Chlapci a dívky z Chrudimi, Hrochova Týnce a z Prachovic tak utvořili osm týmů – pět ve starší kategorii a tři v mladší. „Hrálo se na umělém povrchu, v jednom týmu hráli 4 hráči a každý zápas trval 2 x 5 minut,“ líčí Iva Sýkorová, pracovnice nízkoprahového klubu Agora v Chrudimi.

Turnaj trval téměř čtyři hodiny a z osmi týmů nakonec z postupového pavouka vzešli dva vítězové. „Z řad starších zvítězil tým ze Slatiňan a mladší kategorii ovládl tým s názvem „3DX“,“ doplňují spoluorganizátoři ze Šance pro Tebe.

Nápad uspořádat fotbalový turnaj ale zdaleka neiniciovali pracovníci Šance pro Tebe, ale sami jejich malí a mladí klienti. „Nápad uspořádat fotbalový turnaj v den volna vzešel z řad dětí, které navštěvují nízkoprahový klub pro děti a mládež Agora. Ti se také na přípravě a realizaci celé akce aktivně podíleli,“ upřesnila Iva Sýkorová.

Fotbalový turnaj v Klášterních zahradách v Chrudimi se stal skvělou příležitostí k setkání mládeže z různých okolních obcí. Mladí z nízkoprahových klubů mají málo možností, kdy se takto střetnout a turnaj byl jednou z nich. Vydařilo se i počasí, i atmosféra.

Fotbalový turnaj se uskutečnil za podpory města Chrudim a v rámci Individuálního projektu Pardubického kraje na sociální služby II, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu České republiky. 



Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz