Dům Agora dostane novou střechu


Datum publikace: 19.06.2012

Agora, místo pro setkávání lidí z Chrudimi a zároveň sídlo neziskové organizace Šance pro Tebe, potřebuje opravu střechy a střešních trámů. V průběhu tohoto léta se konečně dočká.

Stavební práce v domě Agora začnou na sklonku června a potrvají celé prázdniny. Šance pro Tebe předá své prostory stavebním dělníkům v pondělí 25. června, ale provoz nízkoprahového klubu pro děti a mládež „Áčko“ a provoz přízemních prostor Agory zůstane nepřerušen.

Rekonstrukce domu Agora je rozdělena na dvě etapy. První etapa bude trvat zhruba čtyři měsíce a proběhne v letošním roce. Dojde při ní k výměně střešní krytiny a poškozených trámů. Pracovníci Šance pro Tebe tedy musí počítat s omezením provozu v kancelářích v horním patře domu.

„Rekonstrukce nám sice bude komplikovat provoz organizace, ale chápeme potřebu oprav. Náš pronajímatel, město Chrudim, nám vyhověl a respektuje nutnou podmínku našeho fungování – zachování provozu nízkoprahového klubu Áčko a prostor pro aktivity veřejnosti v Agoře v přízemí domu. Pokud bychom nemohli dále pokračovat v naší práci, porušili bychom pravidla donátorů a nemohli tak čerpat finance na náš provoz,“ komentuje situaci kolem rekonstrukce Milan Štorek, ředitel Šance pro Tebe. Předpokládaný termín dokončení první etapy oprav je na podzim tohoto roku.

První etapu rekonstrukce hradí město Chrudim, které je i vlastníkem domu. Finance jsou čerpány ze státní podpory z Programu regenerace městských památkových zón na rok 2012. Druhá etapa pak bude zahrnovat dokončovací práce a opatření, aby nedocházelo k únikům tepla. Přesný termín zahájení druhé etapy je zatím v jednání.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz