Bleší trh vydělal na pobytové aktivity dětí


Datum publikace: 10.10.2012

Ve čtvrtek 4. října se v prostorách domu Agora v Chrudimi, v sídle neziskové organizace Šance pro Tebe, uskutečnil první bleší trh s názvem Děravá kapsa. Jeho výtěžek se využije k nákupu vybavení půjčovny potřeb pro zájmové a pobytové aktivity dětí.

Fotografie z Děravé kapsy najdete na našem Facebooku.

Akci „Děravá kapsa“ však ještě předznamenalo setkání pro zvané. Pracovnice Sociálního programu pro rodiny ze Šance pro Tebe v dopoledních hodinách hostily své kolegy z městského úřadu a představily jim své aktivity. Jak pracovníci ze Šance pro Tebe, tak i jejich protějšky ze zdejšího úřadu zhodnotili, že vzájemná spolupráce funguje dobře a klientům je jenom prospěšná. „Nejčastěji zmiňovaným tématem setkání byla otázka bydlení našich klientů a možnost změny kvality života prostřednictvím projektu „propustné“ bydlení,“ popsala Martina Švadlenková, vedoucí Sociálního programu pro rodiny ze Šance pro Tebe.

Záštitu nad setkáním a bleším trhem převzal starosta města Chrudim Petr Řezníček, který si také přišel vyslechnout, jak probíhá práce s rodinami, co všechno obnáší anebo jaké praktické věci musí pracovnice programu se svými klienty dennodenně řešit. Setkání navštívila také Kateřina Jánská, radní a zastupitelka města Chrudimi a Radka Pochobradská, Martin Dytrt a Ivana Málková, pracovníci oddělení prevence odboru sociálních věcí Městského úřadu Chrudim.

Odpoledne se pak konal samotný bleší trh „Děravá kapsa“. „S přípravami a prodejem pomáhali klienti Sociálního programu pro rodiny a pak také mladí z nízkoprahového klubu Áčko,“ popsala Martina Švadlenková. „Děti z klubu Futur pro nás a naše klienty napekly perníky, což příjemnou náladu na blešáku navíc ještě hezky provonělo,“ doplnila Martina Švadlenková. V průběhu blešího trhu se návštěvníci mohli zúčastnit i dílen pro děti a jejich rodiče. „Dílny byly zaměřené především na práci s oblečením a na jeho recyklaci – ze starého si tedy mohl kdokoliv vyrobit nové anebo si ho třeba jenom okrášlit. Každé dítě tak odcházelo s nějak ozdobeným kouskem oblečení,“ řekla Michaela Benešová, pracovnice Sociálního programu pro rodiny ze Šance pro Tebe, která se na organizaci akce také významně podílela.

První „Děravou kapsu“ navštívilo na třicítku zvědavců, kteří si mohli pořídit oblečení pro děti i dospělé, ale i vybavení do domácnosti. Všechny věci na trhu se prodávaly za symbolické částky, třeba dvě koruny. Výtěžek z akce „Děravá kapsa“ poputuje na vybavení půjčovny potřeb na zájmové a pobytové aktivity dětí z našich programů.

Občanské sdružení Šance pro Tebe je jedním z poskytovatelů sociálních služeb v rámci Integrovaného programu „Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji“ financovaného z Evropského sociálního fondu www.esfcr.cz prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Akce byla financována také prostřednictvím Ministerstva práce a sociálních věcí a Nadace Pomozte dětem.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz