Šance pro Tebe uspěla v Burze filantropie a obdržela tak příspěvek na provoz auta


Datum publikace: 14.06.2013

Šance pro Tebe, nezisková organizace z Chrudimi, uspěla při tzv. Burze filantropie se svým projektem, ve kterém žádala o finanční anebo jinou podporu na provoz svého prvního automobilu.

Tuto budou využívat pracovníci Šance pro Tebe, kteří za svými klienty vyrážejí do lokalit na Chrudimsku. "Auto využijeme na dojezd do obcí težko dostupných autobusovou dopravou, dále při pořádání akcí pro klienty mimo Chrudim, popř. jako pojízdný klub pro děti a mládež v dalších obcích. Chceme ho využít také v rámci projektu Máme šanci na sobě pracovat a v rámci následného sociálního podnikání na odvoz úklidové a zahradní techniky na místo poskytnutí služby a na rozvoz zboží," popsal potřeby nového auta pro Šanci pro Tebe Milan Štorek, ředitel organizace.

Kdo podpořil náš projekt auta pro terénní pracovníky?

"Celkem jsme v Burze filantropie obdrželi 22 000 korun v hotovosti a k tomu příspěvek na 300 kilometrů pohonných hmot a podporu na provoz nebo na samotný nákup automobilu," uvedl ředitel Štorek.

Donátoři, kteří podpořili projekt Šance pro Tebe:

  • Společnost VS Chrudim poskytla finanční dar ve výši 5 000 korun. 
  • Společnost COMPAK poskytla finanční dar ve výši 2 000 korun. 
  • Nadační fond J&T přislíbil předání a projednání podpory provozu auta ke správní radě nadačního fondu. 
  • Město Chrudim poskytlo finanční dar na 300 kilometrů pohonných hmot. 
  • Pardubický kraj poskytl finanční dar ve výši 15 000 korun. 
  • Společnost AVE poskytla nefinanční dar.

Šance pro Tebe děkuje za všechny poskytnuté finanční i nefinanční dary. A co donátorům nabízíme za jejich podporu? Především to, že se prostřednictvím Šance pro Tebe a jejích terénních pracovníků mohou podílet na smysluplné činnosti. Samozřejmostí je propagace všech donátorů na našich akcích nebo i na samotném automobilu. „Za poskytnuté finance chceme pořídit větší auto, které je určené pro více jak pět lidí a bude mít dostatečný nákladní prostor. Část financí, která nám zatím ještě chybí, hledáme. Nyní máme rozjednané dva další nadační příspěvky,“ popsal Milan Štorek.

Co je to Burza filantropie? Takový "den D" pro neziskovky v kraji

V burze filantropie, která v Pardubickém kraji proběhla už po třetí, mají investoři z řad podnikatelů a zástupců veřejné správy možnost ohodnotit vybrané projekty neziskových organizací. Zvolený projekt pak podpoří buďto finančně, věcným darem anebo poskytnutou službou.

Znamená to, že i pracovníci z neziskových organizací se musí pečlivě připravit a pak před zraky potenciálních donátorů představit svůj záměr v projektu. "Nejde však jenom o představování myšlenky projektu, ale především o obhájení si toho, že právě náš projekt je důležitý. Konkrétně náš projet auta pro pracovníky je důležitý nejen proto, že se pracovníci dostanou i do odlehlejších částí v regionu, kde se mohou věnovat sociální práci s klienty. Podstatné je také to, že naše práce s klientem je velice přínosná pro zbytek většinové společnosti," popsal Milan Štorek, ředitel Šance pro Tebe.

Burza filantropie je zcela unikátním projektem, který zatím v rámci České republiky nemá obdoby. Realizátorem je Koalice nevládek Pardubicka ve spolupráci s Pardubickým krajem. "Burza filantropie byla pro nás možností obstát před lidmi s komerční sféry, kteří nám kladli leckdy otázky mířené hodně "na tělo". Byla to jedinečná příležitost získat zpětnou vazbu na naši práci od lidí mimo neziskový sektor," doplnil ještě Milan Štorek.

Letošní první burza se uskutečnila ve třech městech – v Pardubicích, v Chrudimi a ve Svitavách. Další Burza filantropie se uskuteční na podzim v Ústí nad Orlicí, Litomyšli a Letohradě. Této části burzy se však Šance pro Tebe účastnit nebude vzhledem k místní vzdálenosti.

Poslání Terénního programu pro rodiny

Posláním Terénního programu pro rodiny ze Šance pro Tebe je pomoc a péče o ohrožené rodiny s dětmi v obtížné sociální situaci. Terénní pracovníci programu nabízí pomoc, radu a podporu při řešení problémů, se kterými se ohrožené rodiny denně setkávají. Je to na příklad zadlužení, nevyhovující bytové podmínky, nezaměstnanost, ale i výchovné problémy u dětí.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz