Přípravy na Jeden svět v Chrudimi vrcholí


Datum publikace: 19.03.2013

Festival s lidskoprávní tématikou Jeden svět se v Chrudimi kvapem blíží. Festivalové přípravy vrcholí a Šance pro Tebe přináší pozvání na čtvrteční slavnostní zahájení festivalu (čtvrtek 21. března od 18 hodin, Agora, Chrudim).

Zveme také na všechny další festivalové dny. Až do neděle vás rádi uvítáme v prostorách Agory, Štěpánkova 92, Chrudim, kde jsme pro naše milé diváky připravili výběr z festivalových filmů. „Pro návštěvníky máme celkem 14 dokumentů, vstupné na jednotlivé projekce činí 50 korun pro veřejnost, těšíme se na všechny návštěvníky,“ zve Veronika Němcová, koordinátorka chrudimské části festivalu Jeden svět.

Podrobný program najdete na webových stránkách Šance pro Tebe v sekci AKCE.

Festival Jeden svět už tradičně promítá dokumenty i pro menší a mladé diváky. Ve výběru filmů pro střední a základní školy mladí festivaloví návštěvníci najdou na příklad hit letošního Jednoho světa Na sever od slunce. K dalším snímkům v bloku pro studenty a žáky bude patřit Duhový šampionát, Zakázané hlasy anebo snímek Na divokém severu.

Každou z projekcí pro školy vždy také doprovází následné debaty k tématu. V Chrudimi tomu nebude jinak. „Jsme velice rádi, že máme kompletně obsazené všechny projekce pro školy,“ uvedla Martina Šťastná ze Šance pro Tebe. „Dohromady máme v plánu 16 projekcí a Agora uvítá kolem stovky studentů ze základních a středních škol, k nejmenším divákům budou patřit žáčci ze třetí třídy,“ doplnila ještě Martina Šťastná, která povede i některé z debat. Dalším pracovníkem ze Šance pro Tebe, který debaty s mladými diváky festivalu povede, je Milan Štorek, ředitel organizace.

 

Mnohé z debat povede také Petr Pražák, zkušený psycholog a vedoucí Střediska výchovné péče Archa v Chrudimi. Petr Pražák má dlouholeté zkušenosti v práci s dětmi i s jejich rodiči v oblasti poradenství a psychoterapie.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz