Pálení čarodějnic a výlet s dětmi z Hrochova Týnce do dvorské zoo


Datum publikace: 14.05.2015

Foto: Archiv Šance pro Tebe

Pálení vlastnoručně vyrobené čarodějnice, opékání buřtů, ale i výlet do zoo ve Dvoře Králové anebo nocování mimo domov. I tak vypadá práce s malými klienty Šance pro Tebe, kteří žijí ve vyloučených lokalitách Pardubického kraje.

Fotogalerii z výletu najdete na odkazu zde.

Přelom dubna a května už tradičně patří starodávné tradici pálení ohňů a tak zvaných čarodějnic. Že tuto tradiční zábavu lze prožít i jinak si vyzkoušely také děti z Hrochova Týnce. „Na konci dubna jsme pro děti z Hrochova Týnce uspořádali výlet do zoologické zahrady Dvůr Králové nad Labem s přespáním v Jaroměři,“ vysvětluje záměr výletu s dětmi Petra Šedá, pracovnice Šance pro Tebe, která v oblasti Hrochova Týnce a Chrasti koordinuje terénní práce s potřebnými klienty ze sociálně vyloučených lokalit.
Dvoudenní výlet ze čtvrtka 30. dubna na pátek 1. května měl být především rozšířením obzorů malých klientů Šance pro Tebe, kteří se ještě nikdy nepodívali do zoologické zahrady. „První výletní zastávkou byla Jaroměř, kde jsme měli zajištěné ubytování u jaroměřických skautů a s dětmi naplánovaný večerní program s opékáním buřtů a pálením čarodějnic,“ popisuje Petra Šedá. Večerní posezení u ohně se samozřejmě během filipojakubské noci neobešlo bez zpívání, upálení dětmi vytvořené čarodějnice a strašidelných příběhů.
„Další den jsme pokračovali do Dvora Králové a místní zoo. Viděli jsme spoustu zajímavých zvířat a po návštěvě pavilonů a výběhů jsme nevynechali ani Africké safari. Děti odcházely ze zoo s mnoha zážitky. Výlet hodnotíme jako velmi vydařený, a to i přes nepřízeň počasí,“ uzavírá Petra Šedá.
Výletem do zoologické zahrady to ale neskončilo. „V návaznosti na tuto akci jsme s dětmi v rámci klubových aktivit v nízkoprahovém klubu pro děti a mládež Futur v Hrochově Týnci vyplňovali vědomostní dotazníky o zvířatech, která jsme měli možnost v zoo poznat,“ doplňují pracovníci klubu Futur.

Akce s výletem a přespáním se pro děti, které ještě nikdy nenavštívili zoologickou zahradu, uskutečnila v rámci Individuálního projektu Pardubického kraje na sociální služby II, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu České republiky. 

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz