Ohlédnutí za měsícem říjen


Datum publikace: 24.11.2021

Dentální hygiena

S nastávajícím podzimem se naše společnost potýká opět s narůstajícím počty nakažených Covid-19. To se odráží také na sníženém zájmu o naše nízkoprahové kluby, jejichž pracovníci se bohužel potýkají s pozvolným poklesem návštěvníků. Nadále sledujeme plánované opatření a připravujeme se na rezervní plán- využití našich nízkoprahových klubů při podpoře v rámci doučování.

Služba Streetwork pokračovala během října ve svých aktivitách a aktivně vyhledávala nové zájemce o službu. Ve spolupráci se Zdravým městem a místní agendou 21 Chrudim se zaměstnanci zapojili do akce Udržitelný svět v Klášterních zahradách. Pracovníci Šance pro tebe na svém stanovišti seznamovali děti základních škol s problematikou chudoby a hladu.

S chudobou a hladem se potýkají zaměstnanci Šance pro Tebe dnes a denně. Prostřednictvím Služeb pro rodiny a jednotlivce vytváříme záchranou sociální síť pro ohroženou populaci a neustále pracujeme na zlepšování podmínek pro lidi zasažených nepříznivou životní situací.

Pracovníci Sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi řešili pěstounskou péči, byli nápomocni s vyplňováním formulářů, posilovali pozitivní vztahy v rodině, zvyšovali sebedůvěru a kompetence rodičů a blízkých osob.

V rámci Terénního programu bylo jedno z nejčastějších témat bydlení, práce a finance. Zaměstnancům služby se podařilo zajistit klientce nové zaměstnání. V rámci poradenství byli klienti nasměrováni na navazující služby a to ať manželská poradna, lékaři či například OSPOD.

V předškolkách jsme se věnovali kreativním činnostem v podzimním tématickém duchu. S dětmi jsme poznávali změny počasí a přírody. Také jsme navštívili dentální hygienu, zopakovali jsme si pravidla správného čištění zoubků a zároveň si povídali o zdravých a nezdravých potravinách. Předškolkám neunikl ani Halloween, který proběhl za přítomnosti terénního pracovníka SAS (Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi) ve třídě školky a zároveň v kuchyňce. Na průběh Rodinného klubu a zároveň ukázku naší práce se můžete podívat ve video ohlédnutí na FB: Šance pro Tebe.

Během října jsme nadále spolupracovali s potravinovou bankou v rámci přerozdělování potravin pro potřebné. Za podpory Nanny bazaru jsme také mohli zprostředkovat sociálně znevýhodněným rodinám a jejich dětem věci, které jsou pro mnohé z nás samozřejmé. Vytřídit a přebrat nashromážděné oblečení a dětské hračky ze sbírky nám pomohli dobrovolníci, které zajistila Dobrovolnická agentura.

Dobrovolníci nám věnují svůj volný čas také v Šicí dílně.  S pracovníky vyrábějí krásné látkové košíčky ze 100% bavlny, pokračují ve výrobě vonných levandulových sáčků a již nyní šijí dostatečné množství předvánočních dárků pro všechny zájemce. Produkty šicí dílny můžete zakoupit na adrese  Fortenská 138, Chrudim.

 

Marek Točoň
PR Pracovník
Mob.: 733 747 746
E-mail:



Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz