Další z řady besed v Agoře: otevřeně o drogové závislosti a nemoci AIDS


Datum publikace: 28.11.2017

Foto z besedy s M. Hornychem | Zdroj: archiv Šance pro Tebe

V chrudimské Agoře se na konci listopadu uskutečnila další zajímavá debata zaměřená na preventivní téma, které je ovšem velice citlivé a pro mnohé rodiče bolestivé. Hovořilo se o drogové závislosti a také o nemoci AIDS.

S tímto tématem do klubu Agora zavítal Martin Hornych, které beseduje po celé České republice a otevřeně promlouvá před mladými lidmi o svých vlastních životních zkušenostech. 

Martin Hornych působí od roku 2004 jako preventista a poradce v Domě světla v Praze. Se svým povídáním o problematice HIV/AIDS jezdí po celé České republice. Na konci listopadu zavítal také do Chrudimi.

"K této práci se dostal na základě svých předchozích životních zkušeností. Vyléčil se ze závislosti na pervitinu a v době, kdy drogy ještě užíval, se nakazil virem HIV od svého bratra. HIV pozitivní je již 15 let," vysvětlují sociální pracovníci Šance pro Tebe, kteří v rámci preventivních programů pro děti a mladé dospělé Martina Hornycha přizvali ke spolupráci. 

"Byla to jedinečná možnost potkat se s člověkem, který má životní zkušenost s drogou a HIV pozitivitou. Umožnil nám sdílet svou životní cestu," popisuje atmosféru besedy Sophia Dvořáková, ředitelka Šance pro Tebe. "Účastníky besedy byli děti a mladí dospělí, naši klienti nízkoprahových zařízení, také pracovníci Šance pro Tebe, ale i veřejnost. Do živé diskuze se na příklad zapojila maminka syna, který marně bojuje s drogovou závislostí," doplňuje Sophia Dvořáková. "Takovou besedu doporučuji všem," uzavírá ředitelka Šance pro Tebe.

Beseda se odehrála v pondělí 20. listopadu a poslechnout a aktivně se jí zúčastit přišlo na dvě desítky posluchačů.  

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz