Dvoudenní akce pro malé klienty Předškolky se vydařila


Datum publikace: 29.08.2013

Logo | MŠMT

Šance pro Tebe realizuje projekt Předškolní příprava a včasná péče na Chrudimsku podpořený Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Programu na podporu integrace romské komunity.

Cílem projektu je zvyšovat kvalitu života dětí ze sociálně vyloučeného prostředí pomocí speciálně vytvořené nabídky služby, která usnadní přístup dětí ke vzdělání a rozvoj jejich nadání. Práce probíhí v Chrudimi, Hrochově Týnci a Prachovicích v zázemí organizace a v úzké spolupráci s učiteli mateřských a základních škol v těchto obcích.

Součástí projektu je také realizace zážitkových akcí a tematických výletů. Významem těchto akcí je umožnění dětem získat pozitivní zážitek, učit je smysluplně trávit svůj volný čas, vytrhnout je z jejich každodennosti, naučit je spolupracovat s ostatními dětmi. Jednou z takových aktivit byla dvou denní akce pro předškolní děti z Chrudimi.

Akce proběhla ve dnech 26. – 27. 8. 2013.  „Tato akce byla bez rodičů. První den jsme vyrazili autobusem do blízkých Slatiňan, navštívili jsme zámecký park a Kočičí hrádek, společně jsme poobědvali. Odpoledne jsme se vrátili do Chrudimi a v zázemí Předškolky jsme společně přespali. V neděli ještě čekala děti příprava společné snídaně, výtvarná činnost, příprava oběda a vycházka na dětské hřiště. Akce byla velmi příjemná, děti na ni do dnes vzpomínají,“ popisuje akci Zuzana Formánková, realizátorka projektu Předškolní příprava a včasná péče. 

Projektem chceme zprostředkovat dětem i jejich rodičům pozitivní zážitek se vzdělávacím systémem, napomáhat k odstranění bariér a předsudků ze strany rodičů i pedagogů. Chceme rozvíjet rodičovské kompetence, zapojit rodiče do oblasti zájmu o vzdělání dětí a zvyšovat míru jejich zodpovědnosti za jejich vzdělání a úspěchy. 



Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz