Děti z chrudimského nízkoprahu se bavily o rasové nesnášenlivosti a mezilidských vztazích


Datum publikace: 15.05.2015

Foto: Archiv Šance pro Tebe

Další „nocovačka“ neboli přespání mimo domov se svými kamarády a se zajímavým programem proběhlo v chrudimském nízkoprahovém klubu Futur (NZDM). Přespání mimo dosah rodičů ale nebyl hlavním bodem programu – cílem bylo zapojit děti do debaty o rasové či jiné nesnášenlivosti. Povedlo se to.

Fotografie najdete na odkazu zde.

„V nízkoprahovém klubu Futur v Chrudimi se nám podařilo ve spolupráci s klienty uspořádat další nocovačku. Tentokrát se jí zúčastnilo celkem devět dětí ve věkovém rozpětí od 8 do 12 let,“ upřesnila Lucie Kmošková, pracovnice Šance pro Tebe, která působí v NZDM Futur, jenž v Chrudimi navštěvují děti mladšího věku.

Ústředním tématem „nocovačky“ se stala problematika mezilidských vztahů a rasové nesnášenlivosti

„Je to jedno z preventivních témat, která budou řešena s klienty chrudimských nízkoprahů v rámci projektu „Zelená prevenci“, který realizuje Ministerstvo vnitra ČR a také město Chrudim. K tomuto tématu jsme si pro děti připravili hned několik zážitkových her,“ říká Lucie Kmošková.

Na děti kromě samotného přenocování mimo domov ale čekalo především pohybovými aktivitami nabité odpoledne a pak večer v rámci zmíněného preventivního tématu. Děti se s pracovníky nízkoprahového klubu bavili nad tím, jak může vypadat soužití s lidmi s handicapem, ale i s odlišnou kulturou.

Kontakt pro novináře:
PR a komunikace: Veronika Volejníková, 603 837928,  

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz