Chrudimský deník: Předškolka učí děti z vyloučených lokalit


Datum publikace: 10.10.2017

Článek v Chrudimském deníku | Zdroj: Denik.cz

Chrudimsko – Děti z takzvaných vyloučených lokalit, kterých je na Chrudimsku pět, by měly složitý nástup do školy, nebýt projektu „Předškolka“. Mnohé z nich žijí na ubytovnách, jejich rodiče pobírají sociální dávky a někteří jsou i negramotní.

Projekt organizace Šance pro Tebe se hned po svém zavedení ve vyloučených lokalitách Chrudimska stal velkým pomocníkem pro malé děti, které se připravují na vstup do vzdělávacího systému. V Předškolce si totiž postupně a citlivě zvykají na chod školky a posléze i školy. Učí se spolupracovat v kolektivu i s paní učitelkou.

„Pedagogický pracovník Předškolky dokáže reflektovat speciální potřeby těchto dětí a pomoci jim se zorientovat v pro ně často složitém prostředí. Děti, které absolvovaly tento druh přípravy, se nám do Předškolky vrací pochlubit se svým vysvědčením a svými úspěchy,“ uvádí Sophia Dvořáková, ředitelka chrudimské neziskové organizace Šance pro Tebe.

„Je vidět, že děti se velmi rády a snadno učí, mají rády svou paní učitelku i kamarády a jsou citlivé a otevřené jako každé jiné dítě,“ říká Eva Jerusalémová, pedagožka v prachovické Předškolce.

V projektu už druhým rokem pomáhají oblastní poradci. „V Prachovicích a v Hrochově Týnci se nám podařilo najít velmi šikovné oblastní poradce. Pocházejí z řad obyvatel žijících v těchto lokalitách, a tak velmi dobře znají místní prostředí a také potřeby lidí z vyloučených lokalit,“ osvětluje ředitelka Sophia Dvořáková.

Předškolku oceňují i rodiče malých dětí z vyloučených lokalit. Díky podpoře pracovníků Šance pro Tebe se totiž i oni učí – na příklad komunikovat ve škole s učiteli. (vv, ron)

Autor: Redakce

Celý článek najdete na odkazu zde



Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz