Chrudimská Agora se i letos otevírá každé úterý zajímavým akcím pro veřejnost


Datum publikace: 01.05.2015

Chrudimská Agora se i letos otevírá každé úterý  zajímavým akcím pro veřejnost

Od letošního roku se chrudimská Agora opět každé úterý otevírá pro veřejnost a probíhají zde pravidelné „komunitní úterky“.

Jejich program je plný cestovatelských a jiných besed, filmových představení, divadelních zážitků a také zajímavých hudebních a seberozvojových workshopů.  

Veřejnost se „pomalu ale jistě“ učí sledovat dění v Agoře a program našich akcí. Párkrát se sice stalo, že nepřišel vůbec nikdo, ale často máme i pěkně plno,“ říká o komunitních útercích Lukáš Ságl, pracovník Šance pro Tebe, který o běh dění v Agoře pečuje.

 

Co si pod pojmem „komunitní úterky v Agoře“ představit?

Hlavní naše úsilí tkví v tom, abychom dokázali v běžném pracovním podvečeru lidem z Chrudimi a okolí nabídnout zajímavou alternativu, jak strávit večer a také jak poznat Agoru jinak,“ uvádí Lukáš Ságl. Organizace Šance pro Tebe, která ve zdejších prostorách působí už 17. rokem chce lidem především z blízkého okolí ukázat, že Agora se už dávno stala odlišným místem, než jak ji obyvatelé Chrudimi znali v minulosti.

 

V rámci komunitních úterků je možné společně sdílet prostor, čas a téma, které nás všechny zajímá. Také je to šance podívat se na „věci“ jiným pohledem. Naším cílem je propojit anebo ještě lépe spojit lidi z Chrudimi v komunitu či skupinu, která společně dokáže diskutovat, trávit volný čas anebo se podílet na místních akcích,“ vysvětluje také Sophia Dvořáková, ředitelka neziskové organizace Šance pro Tebe.

 

Co zajímavého už v letošním roce v Agoře proběhlo?

Letošním zatím nejúspěšnějším počinem v Agoře bylo promítání snímku „Hrdinové nebo srabi“, které proběhlo poslední lednové úterý a přilákalo mnoho zájemců také k následné diskuzi s autory filmu Lenkou Ondráčkovou a Tomášem Jirečkem. Neméně zajímavá byla třeba také módní přehlídka, během níž se šicí dílna Ušito s šancí pochlubila svou prací. „Každý úterek je ale úplně jiný. Je to vždy tím, kdo se na jeho programu podílí a kdo přináší hlavní téma. Velice mě zaujalo např. Divadlo v pytlíčku, které sehrály dvě mladé ženy. Bylo o pouti, kterou společně podnikly a podle níž pak ztvárnily představení Pouť sv. Františka z Assisi,“ vzpomíná Sophia Dvořáková.

 

Vyhledávaným programem komunitních úterků v Agoře však i nadále podle organizátorů ze Šance pro Tebe jsou cestovatelské besedy a filmová promítání.

 

Co se v nejbližší době v Agoře chystá najdou zájemci na webových stránkách Šance pro Tebe pod záložkou Akce, stejně tak jsou akce pravidelně zveřejňovány na Facebooku Šance pro Tebe. Na program mohou lidé vyrazit vždy v úterý v podvečer, osvěžit se ve zdejší improvizované Fair Trade kavárně, a to za vstupné buďto dobrovolné anebo v symbolické výši.

 

Kromě plánovaného programu organizátoři nabízí veřejnosti také možnost přispět svým vlastním počinem a udělat si tzv. „úterek na míru“. Zájemci se mohou obrátit na kontaktní mail .

 

Kontakt pro novináře:

Mgr. Veronika Volejníková, 603 837928,



Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz